Ilmavoimien Viestikillan 50-vuotis juhlamatka USA:han 21.10. - 2.11.2015

Kirjoittanut Kalervo Karppinen

Katso kaikki kuvat täältä

Ilmavoimien Viestikilta järjesti 50-vuotisjuhlamatkan 21.10-2.11.2015. Matkakohteeksi valittiin USA:n pääkaupunki Washington ja Bahaman risteily. Tavoitteena oli tutustua matkan aikana ilmailumuseoihin, Cape Kennedyn avaruuskeskukseen ja laivaston lentotukikohtaan Key Westissä. Matkalla oli mukana 27 henkilöä.

Ensimmäisenä matkapäivänä lennettiin USA:han Icelandairin vuorokoneilla Reykjavikin kautta.

Toisena matkapäivänä oli ohjelmassa Washingtonin kaupunkikierros paikallisoppaan johdolla. Aamupäivällä kävimme ensin Arlingtonin sotilashautausmaalla. Sinne on haudattu kaikkien Yhdysvaltain käymien sotien vainajia. Seurasimme vahdinvaihtoa ja seppeleenlaskua Tuntemattoman sotilaan haudalla. Alueella on myös presidentti John F. Kennedyn ja hänen puolisonsa hauta, jolla palaa ikuinen tuli.
Suomensukuinen amiraali Onni Lattu ja Mannerheim-ristin ritari Lauri Törni on haudattu Arlingtonin hautausmaalle. Vierailimme molempien haudoilla, jonne oppaamme johdatti meidät älypuhelimen navigointisovelluksen avulla.

Lounaan jälkeen tutustuimme bussiajelulla kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Kaupungin huomattavin rakennus on uusklassinen, kupolikattoinen kongressitalo Capitol, jossa kokoontuvat USA:n senaatti ja edustajainhuone. Pysähdyimme sen eteen valokuvien ottamista varten.

Kiertoajelun jälkeen teimme vierailun Suomen suurlähetystöön. Sinne menimme turvatarkastuksen läpi ja kaikki käsilaukut läpivalaistiin aivan kuin lentokentällä. Terrorismiuhka on ilmeinen ja siihen varaudutaan.
Lähetystörakennus on suunniteltu ilmentämään suomalaisuutta ja sen halutaan muistuttavan metsän keskellä olevaa mökkiä. Suurlähetystö sulautuu hyvin ympäröivään Normanstone-puistoon. Sotilasasiamies evl Pasi Tolvanen kertoi työstään ja kuuntelimme häntä puistoon avautuvalla terassilla. Meille esiteltiin myös rakennuksen pohjakerroksen saunaosasto.

Kolmantena matkapäivänä oli vuorossa vierailu Smithsonian National Air and Space Museumiin. Aamu oli aurinkoinen ja hyvissä ajoin ennen museon avautumista saavuimme museon portaille ja pääsimme ensimmäisinä asiakkaina museoon turvatarkastuksen jälkeen. Museorakennuksen pinta-ala on noin 15 000 m² ja sitä pidetään maailman parhaana ilmailumuseona. Lähes kaikki museon lentokoneet ja avaruusalukset ovat aitoja tai käyttämättä jääneitä varakappaleita. Museon näyttelyt esittelevät koko lentämisen historian ilmalaivoista avaruussukkulaan. Osa museon kokoelmista on peräisin ulkomailta. Omilla osastoillaan esitellään ilmailun ja avaruustekniikan osa-alueita, maailmansodissa käytettyjä lentokoneita, suihkukoneen historiaa, helikoptereita, lennokkeja ja navigoinnin historiaa. Varsinaisten näyttelyesineiden lisäksi museossa on planetaario ja IMAX-elokuvateatteri.

Museossa on nähtävänä vuonna 1903 rakennettu Wright Flyer. Kiinnostavaa oli nähdä myös Spirit of St. Louis lentokone, jolla Charles Lindbergh lensi ensimmäisenä yksin Atlantin valtameren ylitse. Lentomatkustamisen historialle on museossa oma osastonsa.
Hallin toinen pää keskittyy avaruuslaitteiden esittelyyn. Esillä on mm. Apollo- ja Sojuz alukset telakoituneena, Skylab -avaruusasema ja kantoraketteja. Nähtävänä on myös Apollo 11 komentomoduuli, jolla Neil Armstrong, Buzz Aldrin, and Michael Collins laskeutuivat historialliselta ensimmäiseltä kuulennolta. Museossa on lisäksi Apollo-lennoilta käyttämättä jäänyt kuumoduuli. Juuri nämä alukset ovat osa sitä avaruuslentojen jännittävää historiaa, jota seurasimme 1960-70-luvuilla tiiviisti tiedotusvälineistä.

Lounaan jälkeen saattoi tutustua Smithsonian National Museum of American Indian museoon, jossa esitellään kattavasti koko läntisen pallonpuoliskon intiaanikulttuureja. Museoiden sulkeuduttua oli aikaa vielä tehdä kävelyretki katsomaan kaupungin turistikohteita.

Neljäntenä matkapäivänä oli vuorossa bussimatka Baltimoreen, josta alkoi matkamme risteilyosuus RCCL:n Grandeur of the Seas-aluksella. Vaikutelmaksi Baltimoresta jäi teollisuusrakennusten ja satamalaitureiden harmaus. Laivaan nousu tapahtui sujuvasti sillä laivaväki kuljetti matkalaukut suoraan hytteihin.

Viides matkapäivä oli meripäivä, jonka aikana oli aikaa tutustua risteilyalukseemme. Se on Helsingin telakalla vuonna 1996 valmistunut 264 metriä pitkä Vision-luokan laiva, joka on uudistettu muutama vuosi sitten. Laivassa on tilaa 2000 matkustajalle. Konepäällikkönä laivalla toimii suomalainen Harri Kulmajärvi. Hän kertoi, että meidän ryhmämme on suurin suomalainen seurue tämän laivan Bahaman risteilyllä.

Kuudentena matkapäivänä laivamme saapui Port Canaveraliin Floridaan. Aamupäivällä oli retki Kissimmeen Warbird-museoon, joka on noin tunnin bussimatkan päässä satamasta. Museo järjestää yleisölennätyksiä toisen maailmanasodan aikaisilla North American AT-6 Texan koulutuskoneilla. Pieni museo oli nopeasti katsottu ja otimme ryhmäkuvan lentokoneiden edessä.

Iltapäivä oli varattu tutustumiseen Kennedy Space Centeriin. Siellä on nähtävänä avaruuslentojen alkuajan kantoraketit ja USA:n ensimmäisten miehitettyjen lentojen Mercury- ja Gemini-kapselit, jotka vaikuttivat kovin pieniltä ja ahtailta. Apollo lennot ovat esillä monipuolisesti. Erillisessä hallissa esiteltiin avaruussukkuloiden suunnittelun, valmistuksen ja lentojen historiaa. Atlantis sukkula oli näytteillä lastitilan luukut avoinna ja robottikäsi ojennettuna. Sen valtava koko teki vaikutuksen. Keskuksessa esiteltiin myös avaruuslentojen tulevaisuutta. Lähiavaruus on jäämässä yksityisten yrittäjien ja ostopalvelujen varaan. NASA panostaa ulkoavaruuden tutkimiseen ja miehitettyyn lentoon Marsiin.

Lähes tunnin mittaisella bussikierroksella oli mahdollista hahmottaa alueen laajuus. Näimme suurikokoisen kantorakettien kokoamishallin, uutiskuvista tutun laukaisukeskuksen ja Apollo 11 lennon laukaisualustan.

Seitsemännen matkapäivän kohteena oli Bahamasaarten pääkaupunki Nassau. Bahama on Kansainyhteisön jäsen ja suosittu offshore-yhtiöiden rekisteröintipaikka ja laivojen mukavuuslippumaa.

Kahdeksas matkapäivä oli omistettu auringonotolle ja uimiselle RCCL:n yksityiskäytössä olevalla Cococay saarella. Sen maisemat olivat kuin postikortista ja Atlantin vesi puhdasta ja lämmintä. Auringon palvonnan jälkeen maistui laivakokkien valmistama BBQ-lounas saaren grillikatoksissa.

Yhdeksäntenä matkapäivänä saavuimme Floridan Key Westiin, jossa laivamme kiinnittyi laivaston laituriin. Sieltä oli bussikuljetukset sotilasalueen halki keskikaupungille. Sitten siirryimme tilausbussilla USA:n laivaston Boca Chica lentotukikohtaan, joka sijaitsee noin 13 kilometriä satamasta. Tukikohdan portilla bussiimme nousi yhteyshenkilönä toiminut tiedottaja Trice Denny ja toivotti iloisesti ryhmämme tervetulleeksi Boca Chicaan. Hän johdatti meidät aluksi kokoustilaan ja kertoi tukikohdan historiasta ja nykypäivän toiminnasta. Kuuban kriisin aikana vuonna 1962 Boca Chica oli tapahtumien keskipisteessä. Nykyisin päätehtävänä on Super Hornet-lentäjien koulutus ennen heidän siirtymistään lentotukialuksille. Merialueet Key Westin ympärillä sopivat erittäin hyvin lentokoulutukseen.

Oppaanamme lentokonehallissa toimi luutnantti Ryan Zyvith, laivueesta Fighter Squadron Composite (VFC) 111, jonka kutsumanimi on  Sundowners. Hän esitteli meille Northrop F-5 koneet, joita käytetään harjoitusvastustajina. Niitä sai valokuvatakin. Hallin toisella sivulla olevia Super Horneteja sai katsella ja koskea mutta valokuvaaminen ei ollut sallittua.

Lentokoneisiin tutustumisen jälkeen meille esiteltiin harjoitustietojen tallennus-ja arviointijärjestelmä, Tactical Combat Training System P5CTS/TCTS.

Tutustumiskäynnin lopuksi siirryimme helikopterihalliin, jossa pääsimme keskustelemaan koulutuksessa olevan helikopterimiehistön kanssa. Mielenkiintomme tosin kohdistui välillä vieressä olevalle kiitoradalle ja sieltä kuuluvaan meluun kun F-5:et ja Super Hornetit lähtivät iltapäivän harjoituksiin. Vierailun päätteeksi matkanjohtajamme Harri Utti luovutti oppaillemme Kiltaliiton merkit ja bussimme kuljetti meidät Key Westin keskustaan.

Ennen laivan lähtöä jäi aikaa tutustua Key Westin tunnetuimpaan nähtävyyteen Hemingwayn taloon. Keskustassa saattoi seurata myös Fantasy Fest Week-paraatia, jonka osallistujilla oli kuulemma asuina pelkästään ihomaalausta.

Kymmenes ja yhdestoista matkapäivä olivat meripäiviä, jolloin oli aikaa nauttia laivan palveluista ja ohjelmatarjonnasta. Osa matkalaisista sai kutsun laivayhtiön vieraiksi konepäällikön pöytään. Harri Kulmajärvi kutsui meidät myös tutustumaan laivan komentosiltaan ja konehuoneen valvomoon.

Laivan konehuoneen valvomo

Viimeinen risteilypäivämme 31.10. oli Halloween-juhlapäivä, jota Amerikassa vietetään riehakkaasti. Laiva oli koristeltu Halloween-rekvisiitalla. Matkustajat osallistuivat aktiivisesti "paras asu palkitaan"- kilpailuun ja toinen toistaan pelottavampia naamiaisasuja tuli käytävillä vastaan. Juhlinta jatkui kovaäänisen musiikin tahdittamana myöhään yöhön. Onneksi USA siirtyy normaaliaikaan vasta kuukauden vaihtuessa joten saimme yhden ylimääräisen tunnin nukkumisaikaa aamulla.

Kahdennentoista matkapäivän aamuna laivamme saapui Baltimoren satamaan. Sieltä meillä oli kuljetus Air & Space Udvar-Hazy Centerin museoon, joka on lähellä Washingtonin lentokenttää. Museon pinta-ala on valtavat 71 000 m² ja se on avattu vuonna 2003. Rakentaminen oli mahdollista unkarilaissyntyisen emigrantin Steven F. Udvar-Házyn lahjoitusten turvin. Museossa on esillä noin 200 lentokonetta ja saman verran suurikokoisia avaruuslaitteita. Opastetulla kierroksella esiteltiin museon mielenkiintoisimmat kohteet lähtien tähystyspalloista ja ilmalaivoista. Ensimmäisen ja toisen maailmansodan, Korean sodan, kylmän sodan ja Vietnamin sodan eri osapuolien sotilaskoneet olivat kattavasti esillä. Ajatuksia herättävä oli B-29 pommikone Enola Gay. Juuri tämä koneyksilö oli käytössä kun ensimmäinen atomipommi pudotettiin Hiroshimaan. Näyttävä kohde oli myös kylmän sodan aikainen tiedustelukone SR-71 Blackbird. Sen titaanirakenteinen profiili ja tumma maalipinta heijastavat mahdollisimman vähän tutkasignaalia. Koneita rakennettiin kaikkiaan 32 ja niitä tuhoutui erilaisissa onnettomuuksissa 12. Tiedustelutehtävissä menetyksiä ei tapahtunut. Museossa on esillä myös Air Francen Concorde ja avaruussukkula Discovery.

B29 "Enola Gay"  Hiroshiman ponmittaja

Museovierailun jälkeen oli bussikuljetus Dulles Town Center Malliin ostoksille ja sieltä lentokentälle.
Paluulento Helsinki-Vantaalle sujui mukavasti Reykjavikin kautta. Matkatavaroita odotellessa voimme todeta, että tästä tuli hyvä reissu. Paljon oli nähty ja koettu yhdessä. Odotukset voidaan suunnata uuteen kohteeseen, joka on Berliinin ilmailunäyttely kesäkuussa 2016.